23. marts 2011

Prag - the cheapest girl in town!

Mareike står og skal til Prag om en lille måneds tid, og har derfor spurgt om en lille guide dertil. Jeg ved faktisk ikke helt hvordan jeg skal gribe det an, men nu får I et udpluk af hvad jeg fik tiden til at gå med dernede - ting som i hvert fald kan anbefales!


Vi ankom ret sent til hotellet torsdag aften, og valgte derfor at tage en øl i hotellets bar. WRONG - hotellet er (selvfølgelig...) et af de dyreste steder at købe øl.
Fredag formiddag brugte vi sammen med en dansk Prag guide, Laus, som har sit eget firma (prag-eksperten.dk). Egentlig skulle han have vist os rundt i Prag, men det var regnvejr, så han tog os med ned på en lokal ishockey-bar og rådede os om hvad vi skulle bruge resten af tiden på. Her kom han med et førsteklasses spareråd: når du skal spise et sted i Prag, kig da på ølpriserne. Er prisen på den dyreste øl mellem 30-38 CZK, er det prismæssigt et okay sted at spise. Ikke fordi der ellers er specielt dyrt, men så er der jo flere penge til shopping :-) Vi spiste tjekkisk frokost, og drak flere øl - øllene kan anbefales, det kan det tjekkiske køkken dog ikke! Meget fed og tung gullasch, som smagte okay i øjeblikket, men giver mig brækfornemmelser hver gang jeg har tænkt på den efterfølgende. Eftermiddagen brugte vi på at se den gamle rådhusplads, prøve at komme ind i den kirke hvor Tycho Brahe er begravet (mine forældre prøvede faktisk 4 gange uden held, damn!) og så spiste vi aftensmad på en italiensk restaurant. Om aftenen tog vi på The Wagon, som er et undergrundsspillested, hvor et coverband spillede U2 sange. Har I en fredag aften til overs, kan det virkelig anbefales - øllerne koster en 10'er, og det er et super fedt sted. Hver fredag er der coverbands, og U2-bandet var virkelig gode! Når livemusikken stopper spiller de mere god rockmusik og klientelet er en blanding af unge og gamle - et virkelig fedt sted!

Dagen efter så vi Prags Slot, gik over Karlsbroen og spiste et super lækkert sted der hed Hybernia. Kan virkelig også anbefales, rigtig god service, charmerende omgivelser og 4 mennesker spiste for ca. 600 kr. - vel og mærke med to gange drikkevarer til alle. Maden var forresten også sindssyg lækker! Desuden fik jeg shoppet lidt, og tjah, stødte ikke rigtig på noget specielt, men der var en Zara og en H&M, som begge to var ret nice. Måske var H&M'en en lille smule billigere end i Danmark? Ellers var det bare noget jeg bildte mig selv ind, fordi jeg kom til at købe så meget...


Søndag var vi på 'The Museum of Modern Art' (Veletrzni Palace) i Prag, og hvis man er til den slags, er det virkelig fint! Kæmpe stort (!!!), men et spændende sted at besøge, og så får man en betydelig sum penge i rabat, hvis man har sit studiekort med! Vær generelt opmærksom på hvor de giver studierabat, vi oplevede det også ved et museum ved Prags Slot! Søndag aften sejlede vi ned af Vltava, som er floden der løber gennem Prag - tror jeg, haha. Det var virkelig også fint, og som altid er det fedt at se ting fra 'vandsiden' og om aftenen. Der var ret mange bygninger der var lyst op og især Prags Slot var virkelig flot. Søde Laus fortalte, at man kun skal tage på dem der varer over en time, ellers kan det være lidt ligegyldigt. Fin måde at afslutte turen til Prag på! 


Mandag sov vi lidt længe, til min kærestes store glæde, og så skulle jeg liiige shoppe lidt mere :-) Tog en taxa til lufthavnen, han kørte virkelig råddent, men vi fandt ud af at han også var politibetjent (WTF!?) så det var okay. Jeez! 


Alt i alt, Prag er naaaayce og kan anbefales hvis man vil på en forlænget weekendtur. 4 dage er nok, synes jeg, selvom der er flere kulturelle og historiske ting jeg gerne vil se. Det må blive en anden gang - når jeg har besøgt resten af verden :-)

2 kommentarer:

  1. tusind tak regitze :)

    SvarSlet
  2. You are very welcome, jeg håber du kan bruge det til noget :-) Skulle du have nogle spørgsmål kan du bare skrive (ikke at jeg på nogen måde er en prag-ekspert nu, haha!).

    SvarSlet